Categorieën
Politiek

Putters streept af: alleen ‘programkabinet’ met PVV, VVD, NSC en BBB mogelijk

(tekst: politieke redactie Nu.nl)

PVV, VVD, NSC en BBB kunnen volgens informateur Kim Putters beginnen met onderhandelen. Hij adviseert de partijen om te streven naar een akkoord op hoofdlijnen en het vormen van een ‘programkabinet’. Andere reguliere kabinetsvormen zijn nu niet mogelijk.

Putters onderzocht de afgelopen weken welke kabinetsvormen een optie zijn. Hij is tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om een gewoon meerderheids- of minderheidskabinet (met gedoogsteun) te vormen.

Er is volgens Putters wel genoeg draagvlak om een extraparlementair kabinet te vormen. Aan de vorm die hij voor zich ziet heeft Putters de naam ‘programkabinet’ gegeven.

Zo’n kabinet moet gaan werken met een beknopt regeerprogramma. Het is aan PVV, VVD, NSC en BBB om in ieder geval afspraken te maken over de financiën. Ook adviseert Putters de samenwerkende fracties om een “korte en duidelijke gemeenschappelijke agenda voor Nederland” op te stellen.

Leest u verder via: https://www.nu.nl/politiek/6305214/putters-streept-af-alleen-programkabinet-met-pvv-vvd-nsc-en-bbb-mogelijk.html