Categorieën
Súdwest

Participatietraject afgerond voor woningbouw Boazum, Folsgare en Scharnegoutum

Voor de woningbouwprojecten in Boazum, Folsgare en Scharnegoutum is het participatietraject afgerond.

De volgende fases zijn het ontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Súdwest heeft het voornemen om in de dorpen bij elkaar 54 nieuwe woningen te bouwen.

Súdwest heeft inloopbijeenkomsten georganiseerd. Inwoners konden een enquête invullen met vragen over bijvoorbeeld het type woningen en de invulling van de openbare ruimte.

Boazum

Voor Boazum wordt een woningbouwplan voor 14 woningen, bestaande uit 5 rijwoningen (sociaal/betaalbaar), 3 seniorenwoningen, 2 halfvrijstaande woningen en 4 vrijstaande woningen (hoger segment) ontwikkeld.

Folsgare

In Folsgare ligt een woningbouwplan van 20 woningen. Het plan bestaat uit 11 rijwoningen (sociale koop/huur), 6 halfvrijstaande woningen en 3 vrijstaande woningen (hoger segment).

Scharnegoutum

Het participatietraject met dorpsbelang, inwoners en experts heeft in Scharnegoutum geleid tot een woningbouwplan bestaande uit 20 woningen, waarvan 9 hofwoningen (sociale koop/huur), 6 rijwoningen, 2 halfvrijstaande woningen en 3 vrijstaande woningen (hoger segment).

De gemeente wil het ontwerp bestemmingsplan voor de drie woningbouwprojecten in december van dit jaar ter inzage leggen.