Categorieën
Europa Landbouw Natuur en milieu Nederland Politiek

NOS: Kabinet wist al weken dat Brussel Nederlands mestbeleid niet accepteert

(tekst: NOS)

Minister Adema kwam vrijdag halsoverkop terug uit het buitenland voor spoedberaad over de kritiek van Brussel op het Nederlandse mestbeleid, maar het kabinet wist al weken dat de kans groot was dat Nederland van Europa geen uitzonderingen meer zou krijgen voor het uitrijden van mest. In een brief, die in handen is van de NOS, waarschuwt Eurocommissaris Virginijus Sinkevicius half december al dat Nederland te optimistisch is.

Sinkevicius schrijft in de brief op 19 december zich zorgen te maken of Nederland wel aan alle voorwaarden gaat voldoen om voor de langzamere afbouw van het mest uitrijden in aanmerking te komen. Hij zegt zich zorgen te maken over een brief van Adema aan de Kamer van 2 december, die de indruk wekt dat er voor boeren meer tijd is en meer mogelijk is dan afgesproken. De commissaris wijst erop dat als Nederland niet aan de voorwaarden gaat voldoen de uitzonderingspositie verdwijnt.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2460967-kabinet-wist-al-weken-dat-brussel-nederlands-mestbeleid-niet-accepteert