Categorieën
Commentaar Financiën Politiek Sneek Súdwest Verkeer

NIEUWE VERKEERSBEGELEIDERS AUTOLUWE PROEF SNEEK

Vanaf 1 april, Tweede Paasdag, gaat een nieuwe groep verkeersbegeleiders van een ander bedrijf aan de slag om automobilisten te adviseren over rijroutes in en om de Sneker binnenstad in het kader van de autoluwe proef. Een kersverse verkeersbegeleider deelde aan BREKT.NL mede dat zijn groep minimaal een maand is ingehuurd. Het betreft serieuze mededelingen en geen 1 aprilgrap.

Bij aanvang van de autoluwe proef op dinsdag 2 januari trad het vorige team aan. Verantwoordelijk PvdA-wethouder Rietman ging er toen van uit dat deze ploeg twee weken aan zou blijven tot en met zondag 14 januari. Maar dat duurde elf weken langer tot 1 april, Tweede Paasdag.

Op basis van de hierboven omschreven inadequate inschatting heeft BREKT.NL op maandag 25 maart het volgende bij de gemeente Súdwest-Fryslân neergelegd:

Graag wil ik van de gemeente Súdwest-Fryslân het totale kostenplaatje van de verkeersinstructeurs ontvangen, die behulpzaam zijn aan de uitwerking van de autoluwe proef in de Sneker binnenstad, over de volgende periodes:
1. januari 2024,  2. februari 2024 en 3. maart 2024.

Tot op heden is nog geen antwoord van de gemeente bij dit mediapodium binnengekomen.

Wiebe Dooper