Categorieën
Europa Landbouw Politiek

Nee-stem bij natuurwet is ‘politiek ongeluk’ en mogelijk obstakel bij oplossen mestprobleem

(tekst: Peter Smit op Nieuwe Oogst.nl)

Nederland heeft zich in Brussel een ‘onbetrouwbare partner’ getoond door op het laatste moment tegen de Europese natuurherstelverordening te stemmen. Linkse partijen in de Tweede Kamer vrezen voor grote reputatieschade. En dat kan volgens D66, GroenLinks-PvdA en ChristenUnie weleens gevolgen hebben bij de onderhandelingen over andere dossiers, zoals de derogatie.

Het debat van donderdagavond 28 maart kwam een beetje als mosterd na de maaltijd. Op dinsdag 5 maart nam de Tweede Kamer al een motie van BBB en NSC aan die het kabinet vroeg tegen de natuurherstelverordening te stemmen en daarbij te proberen met andere lidstaten een blokkerende minderheid te vormen.

Ondanks dat besluit van vrijdag 22 maart boog de Kamer zich toch nog een keer over een natuurwet die er voorlopig niet komt. Er bleek nog genoeg munitie voor een inhoudelijk en op momenten pittig debat.

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/03/29/nee-stem-bij-natuurwet-is-politiek-ongeluk-en-mogelijk-obstakel-bij-oplossen-mestprobleem