Categorieën
Dieren Fryslân Juridisch Natuur en milieu Politiek

Milieudefensie Leeuwarden schakelt topadvocaat Wösten in om Hounspolder

(tekst: persbericht op Liwwadders.nl)

Onze strijd voor behoud Hounspolder gaat door want de gemeente is nog steeds van plan er vlak naast te bouwen en gaat ook elders door met bouwen in weilanden. En dat terwijl er andere manieren zijn om het woningtekort tegen te gaan dan bouwen in groen, zoals aanmoedigen van samenwonen (in plaats van straffen bij uitkering) en splitsen van ruime woningen tot meer behoud van groen leidt. Als de huidige bouwplannen voor ‘De Hem’ vlak naast de Hounspolder doorgaan, dan is er weer een vrije aanvliegroute voor de weidevogels dichtgezet. Milieudefensie Lwd heeft, samen met FMF en Fryske Gea, beroep aangetekend. Urgenda heeft voor ons topadvocaat Valentijn Wösten ingeschakeld, grote dank mw. Minnesma!

Er is nog steeds geen zitting bij de Raad van State gepland, als het zover is rekenen we op een volle publieke tribune; mail ons als je daarvan bericht wilt hebben.

Onze excursies naar De Hounspolder in het voorjaar waren weer een succes. In samenwerking met de Bond van Friese Vogelwachten, Leeuwarder afdeling, en de beheerders van de polder, vanuit de Molenstichting, zijn er een honderdtal bezoekers geweest, diverse ook vanuit de politiek. De deskundige toelichting van Roel Boersma, Rembrandt Veldhuizen van Zanten, de organisatie met Marieke Prins, Grietje van der Molen en Martha Kobus, het was geweldig. Vermeldenswaard is het bezoek van enkele schoolklassen, complete straten -burenclubs- uit Goutum, bewoners van een azc en het complete bestuur van Agrarisch Natuurfonds.

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/milieudefensie-leeuwarden-schakelt-topadvocaat-wosten-in-om-hounspolder/