Categorieën
Commentaar

LOF VOOR OVERDUIN EN OENEMA

Voormalig CDA-burgemeester Bearn Bilker schrijft in het nieuwste Stadsblad Liwwadders lovende woorden aan het adres van Irene Overduin, journaliste bij de Leeuwarder Courant. Hij roemt haar hoofdartikel ‘Professionel prietpaat’ in de LC van 11 mei, waarin ze winkelketen Jumbo ferm aanpakt. De winkelketen had namelijk een weinig intelligent verhaal de wereld in geslingerd over een tekort aan melk vanwege droogte op het land. Toen Overduin bij Jumbo meer wilde weten over de kwestie, ontving ze geen reactie.

Ook spreekt Bilker zijn waardering uit ten aanzien van Overduins analyse over Stella van Gent, deze in november 2019 afgetreden PvdA-wethouder in Súdwest, speelde een opmerkelijke rol binnen het sociaal werkbedrijf Empatec. In oktober 2021 werd Van Gent, net als anderen, verhoord door de commissie van de Raadsenquête Empatec.

Ook LC-journaliste Rixt Oenema verdient lof voor een kritisch artikel van 13 juli 2019 over de Garden of Dance waarin burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân blunderde. Binnenkort meer daarover op BREKT.

Sander Warmerdam, LC-hoofdredacteur, heeft desondanks weinig oog voor kritische verslaggeving van de provinciale en regionale politiek. Hij is meer ambtelijk dan journalistiek georiënteerd. De lezers van zijn krant verdienen beter. Jammer.

Wiebe Dooper