Categorieën
Boeken Cultuur Literatuur Sneek

LASneek nodigt Tommy Wieringa uit

(tekst: persbericht stichting Literaire Activiteiten Sneek)

Op woensdag 27 september a.s. start de stichting Literaire Activiteiten Sneek (LAS) het nieuw seizoen met schrijver en columnist Tommy Wieringa. Hij geniet bekendheid met boektitels als Joe Speedboot, Caesarion en Dit zijn de namen. Op 19 september 2023 verschijnt zijn nieuwe roman Nirwana .

De bijeenkomst vindt plaats bij Boekhandel Van der Velde, Kruizebroederstraat 36 te Sneek. De aanvang is 20.15 uur.

Tommy Wieringa (Goor, 1967) bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. Met zijn vierde roman, Joe Speedboot, brak hij in 2005 door naar een groter publiek. Voor het boek ontving Wieringa de F. Bordewijkprijs, 2006. Sindsdien is zijn staat van dienst nauwelijks samen te vatten. Deze varieert van de publicatie van vele romans, reisverhalen, het Boekenweekgeschenk van 2014 (Een mooie jonge vrouw), columns, een filmscenario, hoorspelen en televisieprogramma’s.  

Het rijke oeuvre van Tommy Wieringa werd meermaals genomineerd voor en bekroond met literaire prijzen. Voor de roman Dit zijn de namenontving Wieringa in 2013 de Libris Literatuurprijs en de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Uil. Datzelfde jaar werd de Engelse vertaling van Caesarion genomineerd voor de Dublin Literary Award.

De nieuwste roman Nirwana vertelt in 464 pagina’s de honderdjarige geschiedenis van een grootvader die het heden bepaalt van een kleinzoon. Een eeuw ook waarin de wereld in vuur en vlam stond. De kleinzoon vindt verloren gewaande dagboeken van zijn opa, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Tommy Wieringa zal op de bijeenkomst zijn gehoor hier vers van de pers over vertellen.

Reserveren kan via www.stichtinglas.nl, bij Boekhandel Van der Velde of de Bibliotheek Sneek. Kaarten zijn ook, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal. Donateurs ontvangen korting op de toegangsprijs.