Categorieën
Ethiek Europa Politiek

Invallen bij medewerker FvD-Europarlementariër om Russische inmengingszaak

(tekst: NOS Nieuws)

In een onderzoek naar Russische inmenging hebben rechercheurs drie invallen gedaan bij een medewerker van Forum voor Democratie-Europarlementariër Marcel de Graaff, melden bronnen aan de NOS. De invallen waren in een huis en twee kantoren van de medewerker in Brussel en Straatsburg.

Volgens het Belgische federaal parket zijn de huiszoekingen gedaan “in een dossier naar inmenging, passieve corruptie en lidmaatschap van een criminele organisatie.” De doorzoekingen hebben volgens een persbericht “betrekking op aanwijzingen van Russische inmenging, waarbij (…) leden van het Europees Parlement zouden zijn benaderd en betaald voor de promotie van Russische propaganda.”

Volgens het parket zijn er aanwijzingen dat de betrokken medewerker van het Europees Parlement “hierin een aanzienlijke rol speelde”. Een correspondent in Brussel van Der Spiegel schrijft dat het kantoor van de medewerker van De Graaff in Brussel is doorzocht door rechercheurs. FvD-Europarlementariër De Graaff was nog niet bereikbaar voor commentaar. Zijn medewerker zegt desgevraagd tegen Nieuwsuur niets van de inval te weten.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2522324-invallen-bij-medewerker-fvd-europarlementarier-om-russische-inmengingszaak