Categorieën
Gezondheid Politiek

Grote zorgen in politiek over lage vaccinatiegraad, deel Kamer wil meer actie

(tekst: NOS Nieuws)

Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet de maatregelen die demissionair staatssecretaris Van Ooijen (VWS) wil nemen om de vaccinatiegraad bij kinderen te verhogen als een stap in de goede richting. Maar de Kamerleden vragen zich wel af of het genoeg is om het tij te keren. Ze maken zich grote zorgen over het toenemend aantal gevallen van ernstige ziektes en de desinformatie die rondgaat over vaccins.

Het aantal besmettingen met mazelen is al opgelopen tot boven de vijftig, blijkt vandaag uit cijfers van het RIVM. Heel vorig jaar waren er niet meer dan zeven besmettingen. Ook zijn er dit jaar vier jonge kinderen overleden aan kinkhoest, iets wat in eerdere jaren nauwelijks voorkwam.

Gisteren presenteerde Van Ooijen een ‘tienpuntenplan’ om de vaccinatiegraad te verhogen. Hij wil onder meer inzetten op een wijkgerichte aanpak, waarbij zorgprofessionals voorlichting gaan geven. Er zijn grote verschillen tussen wijken als het gaat om de mate waarin kinderen zijn ingeënt tegen ernstige ziektes. Ook wil hij artsen inzetten als influencers op sociale media om desinformatie tegen te gaan.

Lees verder via: https://nos.nl/artikel/2515444-grote-zorgen-in-politiek-over-lage-vaccinatiegraad-deel-kamer-wil-meer-actie