Categorieën
Europa Landbouw Natuur en milieu Nederland Politiek

Geëmotioneerde Adema: ‘Ik zie boeren die gaan omvallen’

(teks: Esther de Snoo op NieuweOogst.nl)

‘Het raakt me dat ik jullie geen duidelijkheid kan geven.’ Dat zei demissionair landbouwminister Piet Adema tegen studenten van Aeres Hogeschool Dronten. Hij was daar op uitnodiging van Nieuwe Oogst voor een opname van College Boer om met studenten in gesprek te gaan over hun toekomst.

‘Ik lig ‘s nachts wakker van de mestmarkt. Ik zie boeren die straks gaan omvallen’, zei Adema. Volgens de minister is Brussel niet te vermurwen over de afbouw van de derogatie en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse veehouderijsector. ‘Nederland is te lang niet de afspraken op milieugebied nagekomen. Brussel wil daarom weinig tot niets voor ons doen op dit moment. Samen met demissionair premier Mark Rutte proberen we ruimte te krijgen voor de toelating van renure, maar Brussel is nog niet zo ver. Dat geldt voor onze pogingen om het beleid om te buigen van middel- naar doelsturing’, legde hij aan de studenten uit.

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/03/19/geemotioneerde-adema-ik-zie-boeren-die-gaan-omvallen