Categorieën
Europa Politiek

Ga naar het Europees Parlement voor de PvdA!

(tekst: PvdA, betreft een oproep naar de partijleden)

Geachte Petra of Peter,

Geloof je in de kracht van Europa en zie je jezelf wel in Brussel zitten als vertegenwoordiger van de sociaaldemocratie? Stel jezelf dan nu kandidaat voor het Europees Parlement!

Wat ga je doen? 

Het Parlement keurt wetten goed, controleert of beleid goed wordt uitgevoerd en keurt begrotingen goed. Daarnaast zet je je intensief in voor partij- en campagneactiviteiten in Nederland. Het werk van een Europarlementariër is dus divers en belangrijk.

Op dit moment heeft de PvdA zes Europarlementariërs. Ze vormen samen de PvdA-Eurodelegatie en werken met andere sociaaldemocratische delegaties in het Europees Parlement in de S&D-fractie. 

De ideale delegatie bestaat uit teamspelers, verbinders, debataanjagers, doeners en denkers. De leden van de delegatie vertrouwen en helpen elkaar. 

Wie zoeken we?

De ideale kandidaat: 

  • is sociaaldemocraat in hart en nieren
  • geeft om de samenleving, mensen, collega’s en de partij
  • staat in verbinding met mensen
  • maakt het verschil
  • is sterk in een internationale omgeving
  • geeft inspirerend leiding
  • is integer

De volledige profielschets vind je hier

Hoe ziet het proces eruit?

Je solliciteert door uiterlijk op 11 september om 10.00 uur de gewenste informatie op te sturen. Hierbij horen ook drie inhoudelijke ondersteuningsverklaringen of getekende ondersteuningsverklaringen van ten minste 100 PvdA-leden.

Tot en met 15 september wordt alles gecontroleerd op volledigheid, en kunnen verzuimen worden hersteld. Daarna zal de commissie beginnen met een selectie van de kandidaten. Geselecteerde kandidaten krijgen vervolgens een uitnodiging voor een gesprek. 

Enthousiast? We horen graag van je!

Meld je aan via: Kandidaten Europees Parlement PvdA 2024 – PvdA