Categorieën
Commentaar Ethiek Politiek

Friso Douwstra (CDA) had geen boodschap aan het landelijk coronabeleid van Hugo de Jonge (CDA)

(tekst: Andries Veldman op Liwwadders.nl)

Democratie verdient een samenhangend beschermingsplan. Dat is geen luxe, maar noodzaak, las ik vanmorgen in de Leeuwarder Courant. In NRC stelt de opgestapte burgemeester van Roermond Rianne Donders: Als we willen dat onze democratie niet wordt gesloopt, zullen we ons nu actief moeten verzetten. Dit zei ze nadat Jos van Rey, na zijn veroordeling voor corruptie inmiddels teruggekeerd als wethouder in de Hanzestad, de regels, waaronder die van fatsoen, opnieuw aan zijn laars had gelapt. Hou je mond, had Van Rey in een raadsdebat de burgemeester toegeblaft.

Om de democratie te beschermen hebben we integere bestuurders nodig die met rechte rug hun beleid in openbaarheid uitvoeren. We hoeven niet ver van huis om te constateren dat het ook in onze directe omgeving hieraan schort. Ook wij willen graag bestuurd worden door integere bestuurders. In maart volgend jaar zijn er verkiezingen voor de provinciale staten. Eigenlijk zouden er alleen integere aspirant-bestuurders op de kieslijst moeten staan, kandidaten die we blind kunnen vertrouwen en van onbesproken gedrag zijn.

Leest u verder via: https://www.liwwadders.nl/friso-douwstra-cda-had-geen-boodschap-aan-het-landelijk-coronabeleid-van-hugo-de-jonge-cda/