Categorieën
Politiek Sociaal

FRANS TIMMERMANS: VALSE HOOP

Het nieuwe kabinet treedt aan op een moment dat ons land lijdt aan onzekerheid over de toekomst en er diepe teleurstelling is omdat de overheid heeft gefaald, denk maar aan de toeslagenaffaire en Groningen. Ondertussen stapelen de grote uitdagingen zich op: Poetin vormt een rechtstreekse bedreiging voor onze veiligheid en dat vraagt extra investeringen in onze krijgsmacht. De klimaatcrisis zorgt voor steeds ernstigere problemen, waardoor er niet gedraald mag worden met de omschakeling naar duurzame energie. De investeringen in deze transitie nemen in de VS en Azië een hoge vlucht; als ons de werkgelegenheid van de toekomst dierbaar is, zullen we snel het been bij moeten trekken.

Hoop op een betere toekomst is waar we aan moeten zullen bouwen. Maar als je hoop predikt, laat het dan geen valse hoop zijn. Als je lef wil, heb dan ook het lef een eerlijk verhaal te vertellen. Als je trots wil zijn, wees dan trots op wat je voor een ander kan doen.

Hoop op een betere toekomst is waar we aan moeten zullen bouwen. Maar als je hoop predikt, laat het dan geen valse hoop zijn. Als je lef wil, heb dan ook het lef een eerlijk verhaal te vertellen. Als je trots wil zijn, wees dan trots op wat je voor een ander kan doen. Dan is geen uitdaging zo groot of we kunnen haar aan. Mensen met een baan die zekerheid biedt en een loon waarvan je rond kan komen, staan steviger in het leven en zien de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Mensen die een dak boven hun hoofd hebben, die weten dat er een fatsoenlijk vangnet is, staan steviger. Ik geloof dat mensen die het goed hebben bereid zijn bij te dragen aan goede zorg en goed onderwijs, als zij daar zelf ook de vruchten van plukken. Mensen zijn bereid om offers te brengen om de vervuiling te stoppen, mits ze zien dat de grootste vervuilers ook het meest bijdragen.

Leest u verder via: https://www.linkedin.com/pulse/valse-hoop-frans-timmermans-spame/