Categorieën
Europa Landbouw Natuur en milieu Onderzoek

EU gaat streefdoel 25% biologisch landbouwareaal waarschijnlijk niet halen

(tekst: redactie Veldpost)

Het doel van de Europese Commissie om in 2030 een kwart van het landbouwareaal biologisch te laten zijn wordt zeer waarschijnlijk niet bereikt. Dat stelt het Europees Milieuagentschap in een recent rapport. Het agentschap verwacht dat het werkelijke aandeel tegen die tijd eerder rond de 15 procent van het areaal zal liggen.

Dat stelt het agentschap in een recent verschenen rapport. Het streefcijfer van 25 procent is gesteld in de Green Deal, het ambitieuze programma dat de huidige Commissie vlak na haar aanstelling in 2019 presenteerde. In 2021, het laatste jaar waarvan het Milieuagentschap cijfers had, was nog 9.,9 procent van het landbouwareaal, oftewel 16 miljoen hectare, gebruikt voor biologische producten. Dat percentage is de afgelopen jaren gegroeid, stelt het agentschap, als gevolg van een toenemende vraag naar biologische producten en een overheidsbeleid dat op de biologische sector is gericht.

Leest u verder via: https://www.veld-post.nl/artikel/906369-eu-gaat-streefdoel-25-biologisch-landbouwareaal-waarschijnlijk-niet-halen/