Categorieën
Commentaar Fryslân Politiek

De politieke soap op Terschelling

Vrijdagmiddag 17 maart plaats ik even voor vijven een artikeltje over de politieke perikelen op Terschelling of Skylge. Vlak daarna bericht De Telegraaf over de consternatie. Al met al is er sprake van een politieke soap op het eiland.

Op aandringen van CdK Brok vindt er mediation plaats. VVD en Plaatselijk Belang (PB), de twee coalitiepartijen, schrijven daarover in een open brief aan de Skylger bevolking. Er is een proefperiode gaande waarin mediators ‘een vinger aan de pols houden binnen het college’.

Fractievoorzitters Danny Ruige (VVD) en René Bultena (PB) houden druk op de politieke ketel, omdat ze van mening zijn dat mediation aan een zeker tijdspad hoort te voldoen. De verhoudingen blijven ook op scherp doordat ze de komst van een derde wethouder, Anco Goldhoorn, toejuichen. VVD en PB zien in hem ‘een versterking van het college’.

Echter, burgemeester Van de Pol is over de komst van een derde wethouder ‘vooralsnog niet bijster enthousiast’, schrijft De Telegraaf. Volgende week komt Van de Pol met een officiële reactie.

Neemt CdK Brok maandagochtend 20 maart de eerste afvaart van de Koegelwieck naar West-Terschelling?

Geraadpleegde bron:

‘Nieuwe wending in politieke rel Terschelling: proefperiode voor burgemeester’, op de site van De Telegraaf, 17 maart 2023.