Categorieën
Ethiek Gezondheid Politiek Zorg

Coronaminister De Jonge bemoeide zich met zaak tegen huisarts, die krijgt nu lagere straf

(tekst: NOS, 19 februari)

Hugo de Jonge heeft zich tijdens de coronapandemie, toen hij minister van Volksgezondheid was, “actief bemoeid” met een zaak tegen een huisarts die tegen de regels in onbewezen middelen voorschreef aan zijn patiënten. Dat schrijft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. De bemoeienis van De Jonge is voor het college reden om de huisarts een lagere straf op te leggen.

Aanvankelijk kreeg de huisarts een berisping, omdat hij tijdens de coronaperiode mensen adviseerde om middelen tegen malaria of darmwormen in te nemen. Nooit is bewezen dat die medicijnen daadwerkelijk helpen tegen het virus.

Ook verweet de inspectie hem dat hij mensen een verklaring liet tekenen, voordat ze een coronavaccinatie kregen. Het Centraal Tuchtcollege vindt dat de huisarts daarmee inderdaad zijn boekje te buiten is gegaan, maar de berisping wordt omgezet in een waarschuwing, een mildere straf.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2509594-coronaminister-de-jonge-bemoeide-zich-met-zaak-tegen-huisarts-die-krijgt-nu-lagere-straf