Categorieën
Landbouw Politiek

Coalitieakkoord krijgt van boeren een ruime voldoende, meer vertrouwen in toekomst agrarisch bedrijf

(tekst: Veldpost)

Boeren geven het coalitieakkoord gemiddeld een 7,1. Dat blijkt uit onderzoek van Agrio Uitgeverij (de uitgever van deze website) onder 639 respondenten met een agrarische achtergrond. Liefst 60 procent van de ondervraagden kijkt met meer vertrouwen naar de toekomst voor het eigen bedrijf op basis van het coalitieakkoord hoop, lef en trots van de partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

„De zon gaat weer schijnen in Nederland”, sprak Geert Wilders, fractieleider van de grootste coalitiepartij PVV. Boeren lijken dit inderdaad zo te voelen na het vorige week gepresenteerde coalitieakkoord, maar er is ook nog wat terughoudendheid. Zo geven biologische boeren het akkoord een onvoldoende.

Investeren

Hoewel boeren vertrouwen hebben in de nieuwe regeringspartijen, is de bereidheid om geld te investeren in het bedrijf niet direct hoog na het nieuwe akkoord op hoofdlijnen: 33 procent. 53 procent staat daar neutraal in.

Boeren geven het coalitieakkoord gemiddeld een 7,1: 32 procent geeft een 8, 27 procent een 7, 11 procent een 9 en 6 procent een 10. 14 procent van de ondervraagde boeren geeft een onvoldoende. Van de ondervraagde boeren is 7,1 procent Skal-gecertificeerd of in omschakeling naar biologisch. Deze boeren geven het coalitieakkoord een onvoldoende: gemiddeld een 5,1.

Leest u verder via: https://www.veld-post.nl/artikel/1019409-coalitieakkoord-krijgt-van-boeren-een-ruime-voldoende-meer-vertrouwen-in-toekomst-agrarisch-bedrijf