Categorieën
Commentaar Politiek Sneek Súdwest Verkeer Vervoer

Autoluwe proef Sneek duidt op netwerk van PvdA-wethouder Rietman in Groningen

Michel Rietman gaat op 1 juni 2022 van start als PvdA-wethouder in Súdwest-Fryslân. Tot dat moment was hij een jaar als freelance mobiliteitsmanager verbonden aan Groningen Bereikbaar. Deze organisatie voert de verkeersveranderingen in en om de stad Groningen uit.

Hij schrijft op zijn Linkedin-pagina: ‘Als mobiliteitsmanager ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de partnerbedrijven en andere stakeholders. En stimuleer ik bedrijven om mee te doen met de gezamenlijke missie: samen de provincie duurzaam bereikbaar houden.’

Rietman kent of leert in Groningen Gilbert Mulder kennen, die sedert 2001 in deze stad werkt als adviseur werkt voor Royal HaskoningDHV. Dezelfde Mulder is namens dit beursgenoteerd advies- en ingenieursbureau projectleider van de autoluwe proef in het centrum van Sneek. Ook zijn beiden lid van de PvdA. Rietman is voor deze partij wethouder mobiliteit in Súdwest en Mulder is vanaf 2018 PvdA-raadslid in de gemeente Coevorden.

Brickyard uit Amsterdam levert de camera’s aan Súdwest voor de autoluwe proef in Sneek. Ook de gemeente Groningen, waar Rietman een jaar werkte als freelance mobiliteitsmanager en Mulder langer dan twee decennia werkt als adviseur, maakt gebruik van camerahandhaving van Brickyard. ‘Ervaringen met andere gemeenten leerde Brickyard dat het systeem gaat bijdragen aan een vermindering van de verkeersdruk in het centrum van de stad Groningen en hiermee de leefbaarheid in de binnenstad verbetert‘, aldus mobiliteitsplatform.nl.

Een goed netwerk kan behulpzaam zijn tot het ontwikkelen van een goed plan of proef. Echter, veel inwoners van Sneek en andere plaatsen in Súdwest zijn niet overtuigd van het slagen van de autoluwe proef in de Waterpoortstad.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

Linkedin Michel Rietman
Linkedin Gilbert Mulder
https://www.parkerenenmobiliteit.nl/sprekers/c/gilbert-mulder https://www.royalhaskoningdhv.com/
https://www.mobiliteitsplatform.nl/artikel/slimme-cameraoplossingen-helpen-boas