Categorieën
Commentaar Landbouw Politiek Water

SUCCES voor BBB, maar wordt in Fryslân het eerst geblunderd?

De BoerBurgerBeweging haalde met de Provinciale Statenverkiezingen een niet weg te relativeren historische overwinning. De basis voor het succes is mede te danken aan het uitstekende optreden van BBB-leider Caroline van der Plas in de Tweede Kamer en de media.

Van der Plas komt in het debat inhoudelijk goed over, toont een menselijk gezicht, beschikt over humor en is evenwichtig. En gelukkig presenteert ze geen oneliners over asielzaken en migrantenkwesties, zoals Baudet en Wilders.

Zij vormde in 2019 samen met Henk Vermeer en Wim Groot Koerkamp het oprichtingsbestuur van BBB. Het communicatiebureau ReMarkAble van Groot Koerkamp zat achter de doordachte campagne van BBB.

Henk Vermeer, campagneleider van BBB, laat op de site van Veldpost weten het recente succes van de partij nog niet te kunnen geloven.

We hadden twee jaar geleden beperkte middelen en weinig mensen. Wel hadden we een mooie groep vrijwilligers in verschillende delen van Nederland. Nu stond er in elke provincie een groot team klaar. Ook hadden we in iedere provincie een campagnehoofd dat zelf dingen bedacht. Op sommige avonden waren drie mensen van ons ergens aan het debatteren. Dat kon in de coronatijd niet.

Veehouder Gerben de Boer van BBB.

Hoe gaat het verder met BBB in bijvoorbeeld Fryslân? Benieuwd ben ik naar het optreden van veehouder Gerben de Boer, die met zes andere BBB-collega’s debuteert in het algemeen bestuur van It Wetterskip. In dit orgaan werd ook zijn kameraad Sjoerd Galema als lijsttrekker van het CDA gelozen. De veehouders De Boer en Galema deden een reeks van jaren, met vier anderen, landbouwzaken in Rusland onder de zakelijke hoed van Fryskaja BV.

Maakt De Boer zich inmiddels informeel sterk om zijn goede bekende Galema in het dagelijks bestuur van It Wetterskip te krijgen? Het zou me niets verbazen. Een integriteitsrisico van BBB ligt dan ergens op de loer.

Onder de geraadpleegde bronnen staat een opsomming van artikelen over CDA-er Galema, die u kunt naslaan.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

https://remarkable.nl/

https://www.veld-post.nl/artikel/683140-campagneleider-henk-vermeer-bbb-geld-in-reservekas-voor-tweede-kamerverkiezingen/

https://www.veld-post.nl/artikel/681735-bbb-wint-verkiezingen-bij-wetterskip-fryslan/

Remco’s Rusland: Friese boeren in Kolomna

Artikelen met betrekking tot CDA-er Galema:

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/cda-gedeputeerde-sjoerd-galema-friesland-zijn-politieke-leven-niet-zeker

https://lc.nl/archief/Sjoerd-Galema-stopt-als-gedeputeerde-20717735.html

https://www.cda.nl/fryslan/actueel/nieuws/friso-douwstra-en-sjoerd-galema-lijsttrekkers-provinciale-staten-en-wetterskip