Categorieën
Súdwest Wonen

Start in Oosthem van 15 duurzame woningen

Bouwbedrijf Heeringa is gestart met de ontwikkeling van 15 duurzame woningen in Oosthem. Samen met (toekomstige) bewoners gaven wethouder Michel Rietman en Nynke de Vries, voorzitter van Doarpsbelang Easthim/Nijesyl op 3 juli het feestelijke startsein voor de bouw. De vlag werd op traditionele wijze gehesen op de plek waar de nieuwe woningen komen.

Bouwbedrijf Heeringa heeft in dit plan veel aandacht voor de natuur en de toekomst. De nieuwe woningen bestaan voor minimaal 60% uit biobased materiaal. De basis van de woningen bestaat uit hout, geleverd vanuit duurzame bosteelt. De woningen worden geïsoleerd met biobased houtvezel, een restmateriaal uit de houtindustrie. Ook het energieconcept, waarbij een combinatie van warmte en elektra vanaf het dak zorgen voor comfort in de zomer en de winter.

In de uitbreiding in Oosthem is ruimte voor 19 nieuwe woningen. Daarvan zijn 4 vrije kavels verkocht waar inmiddels volop wordt gebouwd. Op de overige 15 percelen bouwt Bouwbedrijf Heeringa 6 waterwoningen, 5 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen.