Categorieën
Interviews Sneek Verkeer

SNEEK: DE KOOPMANSGRACHT ONDERVINDT HINDER VAN DE AUTOLUWE PROEF

De Koopmansgracht in het Sperkhem is een van de straten in Sneek die last heeft van sluipverkeer als gevolg van de autoluwe proef. Dat zegt Nanneke Aarse, een van de bewoners. ‘De Koopmansgracht is niet bedoeld als doorgaande weg en is daar ook helemaal niet geschikt voor. Er dient hier iets te gebeuren.’

Vanaf dinsdag 2 januari, toen de autoluwe proef startte, is het verkeer over de Koopmansgracht veel meer toegenomen. Er wordt erg hard gereden, ‘ook vlak langs ons huis en omdat we maar een kleine stoep hebben, bestaat er gevaar voor bewoners, kinderen en dieren’, aldus Nanneke. Ze vertelt dat mensen die van boten afstappen eveneens extra dienen uit te kijken.

Met enkele buren heeft Nanneke handtekeningen opgehaald en die aan de gemeente Súdwest-Fryslân overhandigd. Ook is met de gemeente een gesprek gevoerd. ‘Wij zouden heel graag willen dat alleen bestemmingsverkeer over de Koopmansgracht mag rijden’, zegt Nanneke. Het plaatsen van verkeersdrempels mag niet, volgens haar, in verband met het mogelijk verzakken van huizen.

Wiebe Dooper