Categorieën
Media Mondiaal Politiek

Ongefundeerde aanvallen en plaspauzes voor de senioren: het aankomende tv-debat tussen Trump en Biden

Door RTL Nieuws

Komende nacht staan Joe Biden en Donald Trump tegenover elkaar in het eerste verkiezingsdebat in 2024. De 81-jarige president en zijn 78-jarige tegenstander namen het vier jaar geleden ook al tegen elkaar op. Het kan weleens een fel gevecht worden. We stelden zes vragen aan Amerika-correspondent Erik Mouthaan.

1. Voor wie staat er het meest op het spel? 

“Voor Biden. Hij moet het goed doen. Veel Amerikanen vinden hem namelijk te oud voor de baan. Biden staat in landelijke peilingen nek-aan-nek met Trump, maar in de staten die de doorslag geven ligt Trump voor. Dat gaat Biden proberen te doorbreken met een krachtig optreden in het debat, waarmee hij twijfel wegneemt over zijn mentale toestand.”

2. De verkiezingen zijn pas in november, waarom debatteren ze dan al in juni?

“Het is heel ongebruikelijk. Normaal is het eerste debat pas half september. Maar: het hele verkiezingscircus wordt steeds langer. En steeds meer mensen stemmen vroeg in de VS, dat kan in sommige staten al zes weken van tevoren.

Leest u verder via: https://www.rtl.nl/nieuws/buitenland/artikel/5457598/ongefundeerde-aanvallen-en-plaspauzes-voor-de-senioren-tv-debat