Categorieën
Ethiek Landbouw Media Politiek

Omtzigt laakt Van der Plas: ‘had afstand moeten nemen van dreigement’

(tekst: ANP Persbureau op NieuweOogst.nl)

Verkapte dreigementen, zoals dat van FDF-leider Mark van den Oever aan het adres van politici, zijn ‘niet OK’, zegt NSC-fractievoorzitter Pieter Omtzigt. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas had hier afstand van moeten nemen toen haar ernaar werd gevraagd, aldus Omtzigt.

De FDF-leider gaf aan dat onder anderen een van de NSC-Kamerleden tijdens de felle boerenprotesten ‘in het middelpunt van de belangstelling’ zal komen te staan.

Van der Plas werd in de talkshow Op1 vrijdagavond gevraagd om een reactie op de uitlatingen van FDF-leider Van den Oever. Die richtte zijn pijlen op NSC-Kamerlid Harm Holman, die namens de nieuwe partij het woord voert over landbouw, en op landbouwminister Piet Adema. ‘Ja, dan gaan we het dáár weer over hebben’, verzuchtte Van der Plas in het programma. De BBB-voorvrouw wilde alleen praten over het oplossen van problemen voor de boeren.

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/02/03/omtzigt-laakt-van-der-plas-had-afstand-moeten-nemen-van-dreigement