Categorieën
Landbouw Natuur en milieu Nederland

Noodkreet LTO Noord en noordelijke AJK’s over dreigende sanering

(tekst: Joost de la Court op NieuweOogst.nl)

LTO Noord en de drie agrarische jongerenorganisaties in Noord-Nederland hebben vrijdag 21 maart de noordelijke provincies aangesproken op de penibele positie van de agrarische sector. Op een bijeenkomst van AgroAgenda Noord-Nederland in Drachten kregen de aanwezige gedeputeerden van Friesland, Groningen en Drenthe een pamflet overhandigd.

De gedeputeerden Femke Wiersma (Fryslân), Henk Emmens (Groningen) en Jisse Otter (Drenthe) werd gevraagd om te helpen het tij te keren voor de boeren en tuinders in Noord-Nederland.

In februari en maart heeft LTO Nederland in alle regio’s een inventarisatie gedaan tijdens ledenbijeenkomsten over waar boeren en tuinders zich het meeste zorgen over maken. Daaruit bleek dat onder meer het wegvallen van derogatie, het instellen van met nutriënten verontreinigde (NV) gebieden en alles wat speelt rond de provinciale programma’s landelijk gebied de gemoederen bezighouden.

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/03/25/noodkreet-lto-noord-en-noordelijke-ajks-over-dreigende-sanering