Categorieën
Klimaat Mondiaal Nederland

Nederland wordt warmer, maar vertrekkers gaan vooral naar nog warmere landen

(tekst: Eric Jan van Dorp op wyniasweek.nl)

Emigreren is onverminderd populair in Nederland. Nieuw: ook de recordhoge huren en de hoge energiekosten zijn nu een reden om Nederland te verlaten. Opmerkelijk: terwijl er hier steeds zorgelijker wordt gedaan over klimaatverandering, gaat een groot deel van de emigratie naar landen die veel warmer zijn dan Nederland. 

In Houten was afgelopen weekend een terugkerend tafereel te zien dat de aandacht van veel media trok: duizenden Nederlanders verzamelden zich voor de jaarlijkse Emigratiebeurs, een fenomeen dat elk jaar zo’n 12.000 landgenoten trekt. Dit jaar was geen uitzondering, wat benadrukt dat steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar een nieuw leven buiten de landsgrenzen. Nederlanders willen weg uit dit land, zo luidt de boodschap en tegelijkertijd worden met name praktisch geschoolde landgenoten elders met open armen ontvangen, want ook in de rest van Europa is er een structureel tekort aan timmerlieden, verpleegkundigen, automonteurs en andere beroepskrachten.

Leest u verder via: Nederland wordt warmer, maar vertrekkers gaan vooral naar nog warmere landen – Wynia’s Week (wyniasweek.nl)