Categorieën
Interviews Politiek Sneek Súdwest Verkeer

NANNEKE AARSE: SLUIPVERKEER OVER DE KOOPMANSGRACHT SNEEK HOUDT AAN

Ondanks de plaatsing van een geel bord met daarop afgebeeld ‘bestemmingsverkeer’, houdt het sluipverkeer langs de Koopmansgracht in het Sperkhem van Sneek gewoon aan, aldus bewoner Nanneke Aarse.

Volgens haar schrikt de plaatsing van het bord automobilisten niet af. De overlast van het sluipverkeer doet zich vooral voor tussen 15.00 uur en 17.00 uur als mensen uit het werk komen. Er wordt hard gereden
en dat horen en voelen we binnen, aldus Nanneke Aarse. Voor mensen die van boten naar de stoep lopen en tussen de auto’s doorlopen, levert het ook gevaarlijke situaties op.

Bovenstaande tekst is afkomstig van de Linkedin-pagina van verantwoordelijk PvdA-wethouder Michel Rietman. De tweede zin van de eerste alinea luidt: In gesprek zijn en een dialoog voeren met inwoners en ondernemers over wat ons samen verbindt, vind ik het meest waardevolle aan mijn werk als wethouder. Inmiddels weet Sneek dat deze wethouder Oost-Indisch doof is.

Nanneke Aarse belde diverse keren met de gemeente. Ik ben er naartoe geweest voor gesprek met handtekeningen van de hele straat maar niks heeft mogen helpen, zegt ze. De bewoner pleit ervoor om de hele straat autoluw te maken en dat inrijden slechts is toegestaan voor bewoners. Of eventueel verdergaande snelheidsbeperkende maatregelen te nemen.

Wiebe Dooper