Column op NieuweOogst.nl
Biologisch is sinds een aantal jaren in opmars. Maar als ik in de supermarkt loop, voelt dat niet zo. Ik voel mij daar in de minderheid. En de versafdeling lijkt steeds kleiner te worden. Initiatieven voor biologisch en puurder voedsel vind je echter wel op andere plekken. In de lokale biologische boerderijwinkel staat het vol met mensen die hier veel om geven.
oe zijn we terechtgekomen in een wereld waarin eieren van eigen kippen niet meer veilig zijn? En zien we dan nu ook eindelijk in dat al die kleine boerderijen met eigen kippen juist nodig zijn? Hobbymatig, maar ook zeker professioneel. Een kleinschalige manier van boeren is zelfs keihard nodig. We moeten terug naar de basis.
Volgens mij is het tijd voor minder chemische middelen en meer diversiteit op boerderijen. We moeten niet verder verwijderd raken van zelfgemaakt voedsel. We moeten niet de weg op gaan van nooit meer eigen kippen houden. En we moeten niet bang zijn om groenten te laten groeien in een eigen moestuin.
Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2025/05/29/boeren-kunnen-dokters-van-de-toekomst-zijn