Categorieën
Democratie Godsdienst Interviews Politiek

Islamisme-expert Carel Brendel: ‘GroenLinksers bezwijken voor de sirenenzang van Hamas’

(tekst: Kleis Jager op sypwyniasweek.nl)

Wie iets wil weten over het islamisme in Nederland kan moeilijk om Carel Brendel heen. Deze oud-journalist verdiept zich al meer dan twintig jaar in personen en organisaties die menen dat er niets boven de goddelijke wetten gaat.  

Jesse Klaver probeerde hem te diskwalificeren als ‘rechtse blogger’, toen Brendel (75) in 2020 op zijn site onthulde dat GroenLinks-Tweede Kamerkandidaat Kauthar Bouchallikht vice-voorzitter was van de Europese jongerenorganisatie van de Moslimbroeders. Maar Brendel stemt bijna altijd links en weigert hardnekkig om de overstap naar rechts te maken.

Wel verzet hij zich tegen de kritiekloze houding van veel progressieven ten opzichte van de politieke islam en het gemak waarmee zij het narratief van Hamas – ‘Israël is de bron van alle kwaad’ – overnemen. ‘Zonder grote schoonmaak in de eigen gelederen ondermijnt Frans Timmermans zijn gezag om het nieuwe, zeer rechtse kabinet de maat te nemen,’ meent Brendel.

Leest u verder via: https://www.wyniasweek.nl/islamisme-expert-carel-brendel-groenlinksers-bezwijken-voor-de-sirenenzang-van/