Categorieën
Landbouw Politiek

Harde confrontatie tussen Timmermans en Van der Plas bij start kabinet

Door René Bouwmeester op NieuweOogst.nl

Het eerste optreden van het nieuwe kabinet in de Tweede Kamer heeft tot harde confrontaties geleid tussen politici van de coalitiepartijen en de oppositie, zoals tussen fractievoorzitter Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA en BBB-leider Caroline van der Plas.

Timmermans vindt dat het nieuwe kabinet alleen toekomperspectief biedt aan de grote bedrijven in de agroketen. ‘Maar niet hun toekomst, maar de toekomst van boeren en burgers moet vooropstaan’, voegt hij toe. Ook roept de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij op om een einde te maken aan het gebruik van glyfosaat. Verder noemt hij het onbegrijpelijk dat het kabinet het transitiefonds heeft geschrapt. ‘U biedt boeren geen perspectief’, bijt Timmermans Van der Plas toe. ‘Dat vind ik valse hoop bieden.’

Van der Plas reageert fel. Ze wijst erop dat de relatie tussen parkinson en glyfosaat niet is aangetoond. Ook vindt ze dat Timmermans ‘boeren als gifspuiters’ wegzet. Het schrappen van het transitiefonds moet volgens haar in ander perspectief worden gezien, omdat er per saldo wel veel geld beschikbaar komt voor de transitie van boerenbedrijven.

Leest u verder via: Harde confrontatie tussen Timmermans en Van der Plas bij start kabinet – Nieuwe Oogst