Categorieën
Ethiek Media Onderzoek

Grensoverschrijdend gedrag speelt breed bij NPO: ‘Geschrokken van wangedrag’

(tekst: NOS)

Grensoverschrijdend gedrag speelt breed bij de landelijke publieke omroep. Signalen hierover zijn niet voldoende professioneel en doortastend opgepakt door de omroepen en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dat blijkt uit het onderzoek naar de werkcultuur bij de publieke omroep door de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen.

Het rapport van de commissie is vanochtend gepresenteerd en heeft als titel ‘Niets gezien, niets gehoord, niets gedaan. De zoekgemaakte verantwoordelijkheid’. De commissie stond onder leiding van oud-minister Martin van Rijn.

In een vragenlijst gaven drie op de vier respondenten aan dat ze het afgelopen jaar te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag, “als doelwit of getuige”. Dat komt neer op 1484 medewerkers. In totaal reageerden 1996 mensen op een oproep om een vragenlijst in te vullen over hun werkervaringen in het afgelopen jaar.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2507062-grensoverschrijdend-gedrag-speelt-breed-bij-npo-geschrokken-van-wangedrag