Categorieën
Columns Humor

D66 IS PERFECT EN LIJSTTREKKER JETTEN OOK

D66 verliest 15 van de 24 zetels en houdt 9 Kamerzetels over. Dat is een fikse domper voor lijsttrekker Rob Jetten, Sigrid Kaag, Sjoerd Sjoerdsma, Robbert Dijkgraaff en alle andere partijcoryfeeën.

Daarentegen schrijft De Telegraaf: ‘Aan ons ligt het niet. Dat is de teneur bij de uitslagenavond van D66’. Vertrekkend Kamerlid Sjoerdsma zegt: ‘Ik ben zo trots op Rob.’ En Kaag wijst erop dat alle regeringspartijen hebben ingeleverd. ‘De VVD dacht even te kunnen winnen, maar dat is ook niet gebeurd. Ik denk dat D66 hier met opgeheven hoofd kan staan. We hebben een goede campagne gevoerd.’

Volgens Jetten valt de PVV-zege grotendeels te wijten aan VVD-leider Yesilgöz:
Want de VVD heeft afgelopen zomer gekozen voor verkiezingen in plaats van grip te krijgen op migratie. Mevrouw Yesilgöz heeft de deur wagenwijd opengezet voor de PVV. Daarmee heeft ze intolerantie genormaliseerd terwijl die nooit normaal mag zijn!’

Conclusies:

D66 is een foutloze partij en aan het uitstekende leiderschap van Jetten niet wordt getornd.
D66 lijkt in het geheel niet op een institutionele partij met sektarische trekjes.
Voormalige partijgrootheden als Hans van Mierlo, Ernst Bakker en Hans Gruijters hadden gisteravond luid geklapt voor de geweldige Jetten.
Sjoerdsma is terecht trots op Jetten en Sjoerdsma mag zichzelf ook veel lof toedichten.
Kaag gaat ondanks tegenspoed altijd optimistisch door het leven en aan haar ministerschap in Rutte III en IV kan geen negatief woord over worden gebezigd.
Jetten geeft anders nooit andere partijen de schuld. Het is dit keer gewoon toevallig dat hij de schuld van Wilders’ winst Yesilgöz in de schoenen schuift.
Als er duizenden vogels worden gedood door de grote wieken van windmolens, hadden ze maar een andere vliegroute moeten nemen, aldus demissionair klimaatminister Jetten.
D66-voorman Jetten is de enige politicus die opstaat en vecht tegen intolerantie. Indien anderen dit verkondigen is het nep.
De toekomstige geschiedenis van D66 staat los van arrogantie en betweterigheid, maar nooit van zelfkritiek.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1611438359/forse-klap-d66-maar-aan-ons-ligt-het-nietWiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1611438359/forse-klap-d66-maar-aan-ons-ligt-het-niet