Categorieën
Columns Media Politiek

COLUMN DE WINTHER TE VAAG

Jammer genoeg blijft Wouter de Winther van De Telegraaf in zijn column van maandag 3 april te vaag over de actuele stand van zaken binnen D66.

‘Het kabinet maakt er een bende van’, luidt de titel. Dat is het eerste en ook het laatste dat pittig is aan de column. De Winther begint over D66-er Tjeerd de Groot, landbouwspecialist in de Tweede Kamer. Vervolgens stelt hij dat er wrijving is tussen de Tweede Kamerfractie en de partijleiding. De Winther beweert dat Kaag van de fractie wel eens wat meer geld voor onderwijs had kunnen uittrekken. Een nietszeggend voorbeeld.

Dan schrijft hij dat er pragmatici en idealisten binnen de partij zijn. Een indeling die niet echt wordt ingevuld. Of het tekstfragment dat de D66-top vorige week genoeg had van de focus op het streefjaar 2030 (stikstofreductie) moet daar betrekking op hebben. Maar, wederom niet bijzonder.

De column blijkt even interessant te worden als een oppositiepartij reeds gevraagd zou zijn voor gedoogsteun aan Rutte4, mits D66 of CU uit het kabinet vertrekt. De Winther zwijgt erover welke oppositiepartij: PvdA of GroenLinks, is benaderd. Opnieuw een gemiste kans.

Journalist De Winther is zeer goed ingevoerd in de Haagse politieke besognes. Hij komt binnenkort vast met een betere column.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:

‘Het kabinet maakt er een bende van’, door Wouter de Winther, premiumartikel in De Telegraaf, maandag 3 april, 17.41 uur.