Categorieën
Politiek Sociaal Súdwest

CDA-er Arjen Doedel wijst op gevoeligheden rondom Avondrust in Makkum

CDA-raadslid Arjen Doedel in Súdwest maakt zich zorgen over de toekomst van de ouderenzorg in zijn woonplaats Makkum. Woonzorgcentrum Avondrust van Patyna verhuist namelijk naar de eerdere locatie van Koninklijke Tichelaar. ‘Patyna huurt het pand van woningcorporatie Elkien dat het verkoopt zodra het nieuwe onderkomen klaar is’, schrijft de LC.

Doedel stelt op 9 januari een serie vragen aan het college over de kwestie. Hij wijst erop dat ouderen al langer dan 250 jaar terecht kunnen in Avondrust. ‘De huidige locatie aan de Kerkeburen is een begrip in Makkum en omstreken. Deze schitterende locatie aan de IJsselmeerdijk is in sociaal opzicht belangrijk voor Makkum.’

De CDA-er informeert dat een werkgroep van vrijwilligers zich reeds langere tijd bezighoudt om Avondrust op de huidige plek te behouden. Maar: ‘De werkgroep geeft aan dat de samenwerking met de gemeente tot dusver stroef verloopt.’ In dat kader stelt Doedel de vraag of Plaatselijk Belang Makkum bij het een ander is betrokken? En volgens het raadslid ligt de gehele kwestie gevoelig onder de bevolking.

Ook stelt Doedel voor om Avondrust eventueel in te richten als woonruimte voor diverse leeftijdscategorieën.