Categorieën
Commentaar Politiek Sneek Súdwest Verkeer

BIJ PVDA-WETHOUDER MICHEL RIETMAN IS DE AUTOMOBILIST IN SNEEK DE ZONDEBOK

In de verslaglegging over de 10-minutengesprekken van dinsdag 5 juni valt op dat nergens de slechte aanpak van de gemeente Súdwest-Fryslân wordt genoemd. In plaats daarvan worden de auto en de automobilist als schuldigen van een aantal zaken aangewezen.

Onder toezicht van verantwoordelijk wethouder Rietman staat in het samenvattend verslag als eerste kopje ‘Bijval voor autoluw’ met daarbij de volgende regels: Het autoluw maken krijgt vooral van de inwoners bijval, met name door de ruimte voor fietsers en voetgangers. Inwoners voelen zich veiliger op straat en ervaren een betere sfeer doordat de auto minder prominent aanwezig is. Inwoners roepen op om vooral door te gaan.

Onder het tweede kopje ‘Sluipverkeer’ staat onder meer: De automobilist heeft een kort lontje, rijdt hard, neemt de stoep mee en beschadigt geparkeerde auto’s van bewoners.

De verslaglegging van de gesprekken is niet bedoeld om de opmerkingen van burgers en ondernemers zuiver weer te geven, maar om de autoluwe aanpak van wethouder Rietman te promoten. Zo langzamerhand kunnen er morele vraagtekens worden gesteld bij zijn algehele politieke optreden.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://pdc.sudwestfryslan.nl/wp-content/uploads/2024/06/Samenvatting-van-de-10-minutengesprekken.pdf

Eerder verscheen: