Categorieën
Commentaar Politiek Sneek Súdwest Verkeer

AUTOLUWE PROEF SNEEK: GEEN DAG ZONDER GEVAAR

BREKT.NL krijgt bijna dagelijks meldingen binnen van gevaarlijke situaties, die worden veroorzaakt door een slecht voorbereide en uitgevoerde autoluwe proef van de Sneker binnenstad.

Op bijgaande foto’s kunt u duidelijk zien wat er op donderdagmiddag 6 juni aan de Prins Hendrikkade rond 15.30 uur plaatsvindt. Wederom is dit gebeuren geen goede promotie van de stad Sneek.

De rode auto probeert achteruit rijdend de rotonde aan de Prins Hendrikkade te bereiken, terwijl een bus nadert. © BREKT.NL

De huidige verkeersbegeleiders zijn door de gemeente Súdwest-Fryslân onvoldoende geïnstrueerd, want ze staan aan de Prins Hendrikkade ongeveer aan de achterkant van Scapino opgesteld en dat is verkeerd. Ze dienen ter hoogte van de Muntstraat en de rotonde te staan. De eerste groep verkeersbegeleiders stond wel op deze posities.

De grijze auto dient te keren of achteruit te rijden naar de rotonde die ongeveer dertig meter naar achteren ligt. © Inzender BREKT.NL

De collegepartijen PvdA, CDA en FNP zijn verantwoordelijk voor deze riskante verkeerssituaties. Het wordt hoogtijd dat de fracties van deze partijen deze abnormale gang van zaken een halt toeroepen. Dat dit nog niet is gebeurd heeft onder meer te maken met het gegeven dat van de twintig raadsleden van deze drie partijen er slechts zes in Sneek wonen. De autoluwe proef wordt dus – vooralsnog -ondersteund door veertien raadsleden die niet in de Waterpoortstad wonen. Zij staan teveel op afstand van wat de autoluwe proef allemaal teweeg brengt.

Wiebe Dooper