Categorieën
Economie Interviews Landbouw

Albert de Groot, CEO Vreugdenhil Dairy Foods: ‘Als er geen oplossing komt, dan ontstaat er zeker een crisis’

(tekst: Martijn van Rossum op NieuweOogst.nl)

Albert de Groot neemt het woord ‘crisis’ niet graag in de mond. Liever denkt de CEO van Vreugdenhil Dairy Foods en voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) in kansen en mogelijkheden. Alle voorwaarden voor een florerende zuivelsector zijn in zijn ogen ook aanwezig in Nederland.

Maar als er nu niets verandert in het beleid, dan ontstaat er zeker een crisis: een mestplaatsingscrisis. Met grote gevolgen voor de hele zuivelketen’, waarschuwt hij.

De Groot is sinds vorige zomer voorzitter van NZO, de belangenbehartiger voor de Nederlandse zuivelindustrie. Vrijwel alle zuivelondernemingen, zoals FrieslandCampina, A-ware, DOC Kaas en ook zijn eigen Vreugdenhil Dairy Foods zijn lid in een tijd dat ‘de slag om de melk’ volop gaande is.

De sector merkt de gevolgen van krimp dus al?

‘Verandering is niet erg, zolang je er maar op kunt anticiperen. Er zit een groot verschil tussen transitie en revolutie. Op een transitie kun je anticiperen. Er zijn altijd veranderingen. Daar moet je op inspelen. Dat is ook goed, want de sector moet zich blijven ontwikkelen.

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/04/26/als-er-geen-oplossing-komt-dan-ontstaat-er-zeker-een-crisis