Categorieën
Commentaar Financiën Politiek Sneek Súdwest Verkeer

2024: 30 KM ZONE WORP TJAARDASTRAAT EN GOEMAN BORGESIUSLAAN SNEEK. IN 2007 WAS DIT TE DUUR

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft in de week van 3 juni een 30 km zone ingesteld voor het traject Goeman Borgesiuslaan vanaf de Zwette tot aan de Franekervaart aan de Worp Tjaardastraat in het kader van de autoluwe proef Sneek. En komend verkeer van rechts van de Jancko Douwamastraat, Napjusstraat en de Hugo de Grootstraat heeft voorrang.

In 2007 werden dergelijke verkeersmaatregelen aan dit traject in de gemeente Sneek besproken, maar werden te duur bevonden. Ook werd de een invoering van een 30 km zone destijds sowieso onmogelijk geacht, omdat: De weg moet dan helemaal heringericht worden. In de huidige situatie levert dit nl. teveel gevaar op. Deze gegevens staan het in verslag van het verkeersspreekuur van 12 april 2007, waarbij onder meer CDA-wethouder Metz aanwezig was. De reden van dit spreekuur was een ingediende brief van een bewoner aan de Johan de Wittstraat over verkeers- en lawaaioverlast.

De kosten van de autoluwe proef onder toezicht van wethouder Rietman lopen op. Met name de betalingen aan verkeersbegeleiders vallen veel hoger uit. © Jeroen van der Kallen

Terug naar de werkelijkheid van juni 2024. Het siert verantwoordelijk PvdA-wethouder Michel Rietman als alle extra gemaakte kosten van de autoluwe proef eens worden gepresenteerd. En dan vergeet hij natuurlijk niet wat de uit de hand gelopen betalingen zijn aan de verkeersbegeleiders, die aanvankelijk twee weken stonden ingepland en er inmiddels negentien weken langer staan. Is er op dit onderdeel misschien sprake van financieel mismanagement door Rietman?

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
Verslag verkeersspreekuur gemeente Sneek, 12 april 2007.