Categorieën
Financiën Fryslân Sport

Welslagen obligatielening aan Cambuur is het grootste risico voor de gemeente

(tekst: ingezonden stuk op Liwwadders.nl)

De gemeente Leeuwarden wil onder een aantal voorwaarden € 6 miljoen euro lenen aan SC Cambuur zodat het stadion afgebouwd kan worden op de manier die SC Cambuur wil. De belangrijkste voorwaarde is tamelijk voor de hand liggend maar, zo blijkt uit het raadsvoorstel daarom niet minder noodzakelijk: het stadion moet met de lening wél afgebouwd kunnen worden. De lening van € 6 mln is lang niet genoeg. Daar is ruim € 21 miljoen voor nodig.

Het stadion kan dus alleen maar afgebouwd worden als het SC Cambuur lukt om het resterende bedrag bijelkaar te krijgen. Dat geld is er nog niet, nog lang niet. Na aftrek van de lening van € 6 miljoen en wat door SC Cambuur al op andere manieren is binnnengehaald, is er nog een gat van € 7,75 miljoen. En dat gat moet dicht. In het raadsvoorstel staat een overzichtje van de mogelijkheden die SC Cambuur ziet om dat voor elkaar te krijgen. Daar zit eentje tussen die opvalt: een obligatielening van € 5 miljoen.

Leest u verder via: https://www.liwwadders.nl/welslagen-obligatielening-aan-cambuur-is-het-grootste-risico-voor-de-gemeente/