Categorieën
Politiek Sociaal

Voor de VVD leiden verbeteringen voor werknemers tot de ondergang van Nederland

(tekst: Anne Pieter van Dijk op bnnvara.nl)

Tijdens de verkiezingscampagne was bestaanszekerheid één van de hoofdpunten. Het kunnen leven van het minimumloon en daarvan afgeleide uitkeringen is een belangrijk onderdeel daarvan. Na de verkiezingen blijkt een andere werkelijkheid dan tijdens de verkiezingscampagne.

Rechtse partijen (VVD, CDA, JA21, SGP en FvD) in de Eerste Kamer willen niet het minimumloon extra verhogen met 1,2%. Ondanks dat het Nederlandse minimumloon niet voldoet aan de Europese norm: dat het minimumloon moet voldoen aan 60% van het mediane loon (het middelste van alle lonen).

De extra verhoging van het minimumloon wordt afgewezen met het argument dat die (arme) ondernemers het al moeilijk genoeg hebben. Vergeten wordt dat de lonen in Nederland achterlopen, zodanig zelfs dat de VVD-minister-president en de directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) opriepen de lonen meer te verhogen. De oude reflexen zijn echter terug bij VVD en DNB. De reflex dat verbeteringen voor werknemers leiden tot de ondergang van Nederland.

Leest u verder via: https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/voor-de-vvd-leiden-verbeteringen-voor-werknemers-tot-de-ondergang-van-nederland