Categorieën
Fryslân Landbouw Natuur en milieu Nederland Politiek

Landbouwminister Adema vindt streefjaar 2030 geen halszaak

Landbouwminister Piet Adema verkondigde dinsdagavond 2 november tijdens een toespraak in Drachten voor met name de ledenaanhang van LTO Noord ‘niet dogmatisch’ vast te willen houden aan 2030 als streefjaar om het stikstofpercentage voor de helft te verminderen. De bewindsman voegde er met nadruk aan toe dat de natuur zich dan wel moet blijven herstellen.

De Tweede Kamerleden Thom van Campen (VVD) en Tjeerd de Groot (D66) vinden dat minister Adema zijn woorden terug moet nemen. Parlementariër Derk Boswijk (CDA) wilde niet reageren, aldus Omrop Fryslân.

Pieter Grinwis, CU-Kamerlid, relativeert het optreden van de eigen bewindsman. ‘De uitspraken van Piet Adema zijn gewoon in lijn met advies-Remkes inclusief zijn duiding daarvan bij zijn perspresentatie in Nieuwspoort en zijn commissiegesprek in het parlement en dus geen enkele reden voor politieke opwinding.’

Op vrijdag 19 augustus van dit jaar verkondigde CDA-leider Wopke Hoekstra in het AD dat 2030 als streefjaar losgelaten kan worden.

WD

Geraadpleegde bronnen

https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1174520/vvd-en-d66-willen-dat-minister-adema-stikstofuitspraken-over-2030-terugneemt

https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/11/02/vvd-en-d66-adema-moet-stikstofuitspraken-over-2030-terugnemen

https://www.veld-post.nl/artikel/579406-d66-en-vvd-fluiten-minister-adema-terug-over-uitspraken-stikstofdeadline-2030/