Categorieën
Columns

HILDEGONDA: ‘PERSONEN MET TE SMALLE WENKBRAUWEN KRIJGEN SUBSIDIE VAN SÚDWEST’

Mijn echtgenote Hildegonda heeft eergister weer een gezellig onderonsje met Everdien-Jeanette, Christina-Rachelle, Gerarda-Stefanie en Amber-Rosalinda, haar vriendinnen van tennisvereniging NOMI, gehad. Het therapeutisch beleid van de gemeente Súdwest-Fryslân is het centrale gespreksthema. ‘Personen met te smalle wenkbrauwen krijgen subsidie van Súdwest, aldus Hildegonda.

Everdien-Jeannette, ondervoorzitter van NOMI, hoort soms vreselijke verhalen van leden aan die te smalle wenkbrauwen hebben. Het werkt dusdanig diep op haar in, dat ze er soms nachten wakker van ligt. Het NOMI-bestuur heeft wethouder Marianne Poelman van het Sociaal Domein ingelicht over deze emotionele kwetsbaarheden.

Logo tennisvereniging NOMI.

Buren van Christina-Rachelle hebben een brillenwinkel in het centrum van Sneek en vertellen dat klanten met zeer smalle wenkbrauwen zich zeer onzeker voelen bij het passen van een bril. Het opticienechtpaar heeft deze zorgen eveneens bij genoemde wethouder neergelegd.

Gerarda-Stefanie heeft gegoogled over hoe ernstig het kan zijn te worden geteisterd door te smalle wenkbrauwen. Nauwkeurige psychiatrische rapporten wijzen uit dat mensen met deze eigenschap in de adolescentieperiode minder snel groeien en aanduidend minder goede sociale vaardigheden hebben dan andere burgers. Tenslotte meldt Gerarda-Stefanie dat te smalle wenkbrauwen een breedte hebben van minder dan 1.2 cm.

Amber-Rosalinda, verbonden als gedragsdeskundige aan Antonius, heeft de gestelde norm van 1.2 cm geconstateerd in gemeentelijke dossiers. Ze vertelt tijdens het gezellig onderonsje dat binnen afzienbare tijd ongeveer een 75-tal burgers van Súdwest op en tot nog toe geheime locatie worden verwacht voor het opmeten van de exacte breedte van de wenkbrauwen. Wethouder Poelman heeft een ruim budget voor deze zeer gepijnigde personen. Voor een groot deel van hen is een zekere haarimplantatie mogelijk voor het breder maken van de wenkbrauwen, aldus Amber-Rosalinda.

PvdA-wethouder Marianne Poelman.

Met de juiste aanpak gaat het zittende college van Súdwest-Fryslân met deze kwestie landelijk enorm scoren via allerlei aansprekende mediaplatforms. Dat wordt dit college alom gegund, want er wordt overtuigend en solide gewerkt in de bestuursgebouwen aan en om de Sneker Marktstraat. En als extra kers op de taart loopt een eerder groepje kwetsbare burgers straks fraaier en zelfverzekerder door de binnenstad van Sneek met vernieuwde prachtige wenkbrauwen.

Wiebe Dooper