Categorieën
Columns Foto's

GELUK, GEZONDHEID EN VRIJHEID IN 2023!

BREKT.NL wenst u alle goeds toe voor 2023. Bijgaande foto is gemaakt door Mannie Moedt en geeft een overzicht van ‘t Zielhoes en de directe omgeving van het gehucht Noordpolderzijl in Noord-Groningen. Dit gebied bezoek ik een tot twee keer per jaar met de bedoeling mijn gedachten op te frissen. Hierbij doe ik dat ook een beetje door de presentatie van dit prachtige beeld.

Het blijft af en toe nodig om in een andere omgeving te verkeren, door: vakantie, bij iemand logeren, in het weekeinde wandelen door bos en duin of door middel van een autorit langs oude polderdijken. Er zijn legio mogelijkheden. Altijd aan de ‘terp’ gekluisterd zijn leidt tot verstarring, luiheid, indommelen en kortzichtigheid. Aan die aspecten gaat BREKT.NL voorbij.

Dit mediaforum biedt variatie en inhoud. Naast prachtige fotografische bijdragen, presenteert BREKT.NL historische, culturele en politieke artikelen. Ook wordt getracht het landbouwnieuws, waaronder stikstofzaken maar ook de berichtgeving over de wolf, te volgen. Vaak zijn dat mededelingen in een kort artikel waarbij de geïnteresseerde door middel van een link wordt verwezen naar de volledige en originele tekst.

De aangeduide zaken in de alinea hierboven vallen niet direct binnen de omlijnde geografische grenzen, ook al legt BREKT.NL enige nadruk op politiek-bestuurlijke zaken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Terwijl ook ander provinciaal nieuws geregeld aan bod komt.

Tegelijk presenteert BREKT.NL dagelijks nieuws niet altijd, omdat andere media daar veel meer op zijn toegespitst. Op deze site staan bijvoorbeeld geen vermeldingen van ongevallen, branden, gestolen fietsen, weggelopen huisdieren, allerlei sportnieuwtjes, ontbreekt een evenementencategorie, et cetera.

BREKT.NL begon zich serieus te manifesteren met de raadsverkiezingen van 16 maart 2022. Binnenkort wordt de 35.000ste unieke bezoeker verwacht. Kenners hebben me medegedeeld dat dit aantal als ‘hoog’ gekwalificeerd mag worden. Dat stemt uiteraard tot tevredenheid, maar de nadruk ligt op variatie en inhoud.

Tenslotte spreek ik mijn dank uit aan schrijvers van artikelen en fotografen. En uiteraard aan alle mensen die BREKT.NL met belangstelling volgen!

Wiebe Dooper