Categorieën
Commentaar Ethiek Landbouw Politiek

Esther de Snoo: kritisch over D66-er Tjeerd de Groot

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst, laat kritische woorden vallen aan het adres van Tjeerd de Groot, Kamerlid voor D66. Ze legt uit waarom hij een lage plaats heeft op de voorlopige kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

De Snoo schrijft in haar column dat De Groot op plaats twaalf staat van de lijst. Inmiddels is hij een plek doorgeschoven vanwege het snelle vertrek van Yesim Candan.

Volgens de hoofdredacteur genereert landbouwwoordvoerder De Groot landelijke bekendheid als in september 2019 oproept “de veestapel te halveren. Het leidde tot massale boerenprotesten op het Malieveld in Den Haag.” Vanaf dat moment was het vertrouwen bij de boeren verdwenen, aldus De Snoo.

Met genoemde uitspraak maakt hij het landbouwminister Carola Schouten lastig. Aangezien hij doorgaat met soortgelijke uitlatingen, brengt hij de volgende LNV-ministers Henk Staghouwers en Piet Adema ook in een lastig parket.

In de laatste peilingen scoort D66 onder de 10 zetels. Het is dus nog maar de vraag of Tjeerd de Groot zijn Kamerlidmaatschap kan continueren.

De mening van Esther de Snoo is kraakhelder: “Het heeft lang geduurd voor de partijtop van D66 doorkreeg hoeveel schade De Groot aanrichtte. Hij was de laatste maanden al merkbaar ‘gemuilkorfd’. Nu lijkt De Groot te zijn afgestraft voor zijn manier van politiek bedrijven.”

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2023/09/16/tjeerd-de-groot-zit-op-de-wip