Categorieën
Natuur en milieu Nederland Onderzoek Water

De Waddenzee is de dupe van hoe wij met zoet water omgaan

Door Remco de Vries op OmropFryslân.nl

De Waddenzee wordt over het algemeen zouter doordat er steeds minder zoet water vanuit het IJsselmeer op de Waddenzee gespuid wordt. En dat is een probleem voor sommige schelpen, vissen en voor zeegras.

Dat blijkt uit onderzoek van de Waddenacademie.

Het zoutgehalte gaat sterk op en neer, omdat het beschikbare water voor de Waddenzee volledig afhangt van hoeveel van dat water wij zelf nodig hebben. En in tijden van droogte blijft er bijna niets over.

Gemiddeld wordt er sinds 2010 twintig procent minder zoet water uit het IJsselmeer de Waddenzee in gespuid.

Leest u verder via: https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/17794001/de-waddenzee-is-de-dupe-van-hoe-wij-met-zoet-water-omgaan