Categorieën
Politiek

Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem ‘worst zijn’

(tekst: NOS Nieuws)

Rond de formatie is weer gedoe ontstaan over een tweet van PVV-leider Geert Wilders. De leiders van de andere drie formerende partijen zijn niet te spreken over het X-bericht van gisteravond, Wilders zegt zich daar op zijn beurt niks van aan te trekken.

Het begon gisteren met een uitspraak van staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) in een Kamerdebat. Die noemde het een “uitstekende keuze” dat er geen kabinet-Wilders I komt. Niet lang daarna kwalificeerde Wilders de staatssecretaris op X als een “eng mannetje” voor wie het tijd is dat hij “snel opkrast”.

VVD-leider Yesilgöz en NSC-leider Omtzigt noemden de tweet beiden “ongepast”. Volgens haar moet je niet “dat soort kwalificaties” over mensen “eruit gooien”. Yesilgöz zei te balen dat zij telkens op ophef moet reageren. “Dit moet echt ophouden.”

Ze zei liever haar tijd en energie te willen steken in het “bouwen” van een kabinet. Ook Omtzigt benadrukte dat hij zich wil richten op “wat er voor het land nodig is”.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2517251-andere-partijen-niet-blij-met-tweet-wilders-maar-het-zal-hem-worst-zijn