Categorieën
Interviews Media

Wouke van Scherrenburg: ‘Er is geen betere leerschool dan de lokale en regionale journalistiek’

(tekst: Raymond Krul op Villamedia.nl)

In deze rubriek vertellen gelouterde journalisten wat ze in de loop der jaren hebben geleerd over hun werk. Dit keer Wouke van Scherrenburg. ‘Veel journalisten zullen het onderschrijven: er is geen betere leerschool dan de lokale en regionale journalistiek.’Laatste wijziging: 7 maart 2024, 13:52

‘Voordat ik de journalistiek inging had ik verschillende baantjes. Ook probeerde ik de opleiding verpleegkunde. Mijn ouders waren helemaal tevreden. Ze dachten dat ik een veilige toekomst tegemoet ging maar ik was toen al veel te rebels voor dat werk. Ik herinner me een man die verlamd was en zijn armen niet meer kon gebruiken. Omdat hij een verstokte roker was, vroeg hij me ’s nachts of ik hem wilde helpen. Zonder blikken of blozen stak ik die peuk voor hem aan en hielp hem die hele sigaret op te roken.’

Leest u verder via: https://www.villamedia.nl/artikel/wouke-van-scherrenburg-er-is-geen-betere-leerschool-dan-de-lokale-en-regionale-journalistiek